13-14 mei 2023    
   

Heli-Oldie Meeting
E.R.M.V.C. - Eibergen

   
    17 juni 2023    
   

Van Houten Heli-Meeting
E.R.M.V.C. - Eibergen

   
         
         
            
  Geplaatst: 06-04-2023  | Van Houten Heli-Meeting | Top |    
 
Op 17/18 Juni 2023 organiseren wij een Heli-Scale Meeting ter ere van Theo van Houten.
In hem verloren wij op 14 december 2022 een uniek mens met een grote passie voor Scale Helicopters. Zijn ambitie was om Scale Helicopters te bouwen die niet van echt te onderscheiden zijn. Zoals jullie inmiddels kennen: de wereldberoemde Chinook CH-47.
We organiseren een vrij vliegen evenement met Scale en SemiScale modellen, waarbij meerdere modellen van Theo te bewonderen zijn. Iedereen is daarbij welkom en kamperen is geen probleem; dit kan op vrijdag 16 Juni 2023 vanaf 16.00 uur (€ 5,- per nacht). We gaan er een gemoedelijk vliegweekend van maken met oude, maar ook nieuwe herinneringen.

De aanmelding voor de Van Houten Heli-Meeting is verplicht en kan via e-mail aan: Helmut Klein Menting, onder vermelding van het aantal personen.**********

Einladung Van Houten Treffen

Am 17.06.2023 und 18.06.2023 organisieren wir ein Heli-Scale Wochenende beim Modellflugclub E.R.M.V.C. in Eibergen. Dieses Treffen wollen wir unserem verstorbenen Mitglied Theo van Houten Ehren, da er leider am 14.12.2022 verstorben ist.
Theo’s grosse passie war es um Helicopter Modell scale getreu zu bauen. Das ist ihm auch gelungen mit verschiedenen Modellen unter anderem mit der mittlerweise weltberühmten Chinook CH-47.
Wir werden dann auch einige Modelle dort ausstellen. Organisieren möchten wir gern ein freies Fliegen mit Scale und SemiScale Helicopter Modellen und jeder ist herzlich Wilkommen. Für Womo oder Wohnwagen ist ausreichend Platz (pro Nacht 5 Euro für Strom und Wasser). In der Kantine wird für das leibliche Wohl bestens gesorgt.

Anmeldung bitte per e-mail schicken an: Helmut Klein Menting, unter vermeldung van die Anzahl der Personen.

   
       
  Geplaatst: 06-04-2023  | Heli-Oldie/Schaal Meeting 2022 | Top |    
 
Dit jaar zal op 13 en 14 mei 2023 de Heli-Oldie/Schaal Meeting voor de 13e keer gehouden worden bij de E.R.M.V.C. Het accent van deze meeting zal liggen op het vliegen met oude helikoptermodellen uit de beginjaren van het radiografisch vliegen met modelhelikopters, zoals oude Schlüter, Graupner, Kavan en Heim modellen in mogelijk originele staat. Eveneens komen huidige (moderne) schaalmodellen ruim aan bod.
Tijdens dit weekend kan men ervaringen uitwisselen, problemen met de bouw van modelhelikopters proberen op te lossen en uiteraard genieten van elkaars vliegkunsten. Naast veel vrij vliegen worden af en toe demonstraties gegeven met oude en moderne helikoptermodellen.
Iedereen met een (gedateerd) helimodel krijgt de gelegenheid om te vliegen. Bouwers van experimentele- of schaalmodellen van helikopters worden ook uitgenodigd mee te doen. Voor iedereen die nog oude helikoptermodellen of -onderdelen bezit, is dit evenement tevens de gelegenheid om die spullen mee te nemen.

Het Internationale Heliweekend zal plaatsvinden op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023. Vanaf vrijdagavond 12 mei tot en met zondag 14 mei kan op de vlieglocatie bij de ERMVC gekampeerd worden. De kosten hiervoor bedragen € 5,- per nacht (per plek). Tevens zal er op zaterdagavond gezamenlijk gegeten worden (Chinees) en op de zondagochtend zal er een ontbijt geregeld worden. De kosten voor het ontbijt bedragen € 10,- (per persoon) en het Chinese eten kan besteld worden bij de aanmelding. In verband met het reserveren van de maaltijden is opgave hiervoor verplicht!

De aanmelding voor de Heli-Oldie Meeting (en het ontbijt) kan via e-mail aan: Patrick Krooshof, onder vermelding van het aantal personen.**********

Einladung Heli-Oldie/Scale Treffen

Dieses Jahr findet zum 13e mal im folge das Heli-Oldie Treffen wieder statt beim Flugverein E.R.M.V.C. im Eibergen (Holland). Geflogen wird in ungeschwungener Atmosphäre mit Hubschrauber Modelle aus den Anfangs Jahren vom ferngesteuerte modelle wie zum beispiel alte Schlüter, Graupner, Kavan und Heim Hubschrauber Modelle in so weit wie möglich ursprünglichen Zustand. Auch kommen die “heutige” scale modelle im einsatz.
Es gibt die möglichheit um ab Freitagabend 12 Mai bis zum Sonntag 14 Mai auf das Fluggelände zu kampieren mit sowohl Wohnwagen, Wohnmobil als auch Zelt. Strom und Wasser ist vorhanden. Die kosten dafür sind € 5,- pro Platz/übernächtung. Auch gibt es die möglichkeit um am Samstag abend teil zu nehmen an einen gemeinsames essen (Chinesisch) und am Sonntagmorgen an einen gemeinsames Frühstück. Die kosten für das Frühstück sind € 10,- (pro Person) und den Chinesischen essen kann bestelt wurden bei Anmeldung.

Anmeldung und aufgabe für den gemeinsamen Frühstück bitte per e-mail schicken an: Patrick Krooshof, unter vermeldung van die Anzahl der Personen.

   
       
  Geplaatst: 06-04-2023  | Clubzweefcompetitie | Top |    
 
Vanaf dinsdag 2 mei 2023 zal de clubzweefcompetitie weer van start gaan. Net als afgelopen jaren zal er met RES-modellen gevlogen worden. Daarbij is het de bedoeling om op een informele manier te laten zien hoe goed men met een zweefvliegtuig kan vliegen. De hoogste score wordt verkregen door precies een vooraf vastgestelde tijd te vliegen en te landen op een bepaald doel. De beste vluchten worden meegenomen in de einduitslag dat aan het eind van het seizoen bekend wordt gemaakt. Tijdens de traditionele barbecue-avond worden de wedstrijdprijzen verdeeld.
Als je mee wilt doen met deze competities hoef je alleen maar op te komen dagen op één van de vele dinsdagavonden. Vanaf ongeveer 19.00 uur wordt begonnen met het vliegen.
   
       
  Geplaatst: 06-04-2023  | Doedag ERMVC | Top |    
 
Om het vliegveld en het clubgebouw weer wat op te frissen en schoon te maken, zal er op zaterdag 4 maart 2023 een doedag gehouden zal worden. Kom ook helpen en laat de klusjes niet aan een ander over! Voor de inwendige mens zal tijdens deze doedag gezorgd worden.
   
       
  Geplaatst: 10-03-2022  | Nationaal Modelvliegkamp 2022 | Top |    
 
Het Nationaal Modelvliegkamp dat jaarlijks door de gelijknamige Stichting wordt georganiseerd zal dit jaar, van 6 t/m 13 augustus 2022 worden gehouden bij de ERMVC.

De Stichting Nationaal Modelvliegkamp (NMVK) beschikt niet over een eigen accommodatie om een dergelijk kamp te kunnen organiseren en is daarvoor afhankelijk van de bereidwillige medewerking van modelvliegclubs en de gemeenten waarin de clubs gevestigd zijn. Voor het komende kamp - alweer het 18e van de Stichting NMVK - is de Eibergse Radio Model Vlieg Club wederom bereid gevonden om als gastheer op te treden voor de ca. 40 modelvliegers die uit binnen- en buitenland naar Eibergen zullen komen voor een 8-dagen durende sportieve en recreatieve doe-vakantie, waarin uiteraard de modelvliegsport centraal zal staan. Het volledige weekprogramma biedt voor ieder wat wils. Zo zal het recreatief vliegen worden afgewisseld met sportieve wedstrijd elementen en zal zeker ook op educatief gebied d.m.v. demonstraties voor en door modelvliegers het nodige te beleven zijn.

Op het modelvliegterrein van de ERMVC zullen de modelvliegers ook nu weer een warm onthaal en alle faciliteiten aantreffen die zeker aan het welslagen van het kamp zullen bijdragen. Van de gemeente Berkelland werd - met in acht neming van de voor het terrein bestaande regelgeving - vergunning ontvangen voor de organisatie van het kamp.

Belangstellende bezoekers zijn van harte welkom! Met name tijdens de bezoekersdag op dinsdag 9 augustus is er ruime gelegenheid om kennis te maken met dit kamp. Meer informatie over het kamp is te vinden op de website van het Nationaal Modelvliegkamp 2022.
   
       
       
 

Webdesign by P.W.T. Krooshof  |  Last update: